Kerstspel 2013

Op 14 december 2013 werd als aller- allerlaatste gebruik van het Gemeentehuis Bloemendaal een Kerstspel opgevoerd onder leiding van Xandra en Jaap Stork (aan de piano). Tot onze verbazing zat de zaal stampvol. Hiernaast staat de poster, wederom ontworpen en gemaakt door Anna Wijnands.

Dit was het Programmaboekje

En foto's van de voorstelling treft u hieronder aan:

En hieronder staat een filmpje van de voorstelling. (Met excuses voor de kwaliteit, maar uw webmaster had geen tijd om ook nog camera's op te stellen en te bedienen...)

De Elfenkoning

Xandra maakte een vertaling van het wereldberoemde lied van Schubert 'Der Erlkönig'.

Hierlinks een pdf afdruk en hieronder een mp3 bestand om te horen hoe het klinkt. Meezingen mag!

 

Einduitvoering Muziekshool 2014

Voor deze gelegenheid werd het beroemde nummer 'Jolene' van Dolly Parton gebruikt en bewerkt. Het resulteerde in een wel heel bijzondere opvoering... bekijk het filmpje hieronder:

 

Christmas Carols in de Dorspkerk

Een groepje mensen dat samen Christmas Carols uitvoert (bijnaam: "De Xarols") is altijd sfeervol. Met speciale 19e eeuwse kleding aan helemaal! Hier zijn wat shots vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal.  (Het geluid is een beetje zacht)

Las Tres Marias

LUSTRUMCONCERT JAARMARKT BLOEMENDAAL

Xandra verzorgde op zaterdag 31 mei 2014 al weer voor de vijfde keer het concert in de Dorpskerk in Bloemendaal, tijdens het Kunstplein 2014. Dit keer stond het in het teken van 'Las Tres Marias', over de aanbidding van de diverse Maria's in de wereld.

Muziek variërend van middeleeuws Josquin Desprez tot en met Lennon - McCartney "Lady Madonna". De foto's, met dank aan Allard Everts, vindt u hieronder!

 

Het Haasje in de maan

Voor de komende uitvoering van "Het haasje in de maan" heeft Xandra met Jaap Stork even twee demootjes opgenomen. Speciaal voor de komende repetities.

 

Sint Maarten

SINT MAARTEN
 
In november is het de tijd van Sint Maarten. Wil je meer weten over Sint Maarten, die we ieder jaar weer bezingen?

Het meisje met de zwavelstokjes

Wegens groot succes werd "Het meisje met de zwavelstokjes" in de decembermaand van 2011 opnieuw opgevoerd. Op zondag 18 dec 2012 om 14:00 in de schitterende burgerzaal van het Gemeentehuis Bloemendaal en op vrijdag 23 december 2012 om 19:00 nogmaals in de sfeervolle Remonstrantse Kerk in Haarlem Beide voorstellingen zaten geheel vol, dankzij het steroptreden van de Hannah Huibregtsen!
 
 
Er was van de vorige voorstelling al een buitengewoon stemmige DVD van gemaakt. Die is nog wel te verkrijgen.

Kinderen voor Koningen

Xandra haar leerlingen schreven voor de kroning een koningslied, klik op het plaatje hieronder om het te bekijken!

En in het onderstaande filmpje wordt het even door de schrijfsters ingezongen! Met Jaap Stork aan de vleugel.

Sint Maarten Griezeldienst

Xandra heeft een "spel" geschreven dat geheel in het teken van Sint Maarten staat. Wisten jullie dat in werkelijkheid Sint Maarten Sint Nicolaas ooit heeft ontmoet? Dat kan haast geen toeval zijn...

Abbaletti

Onlangs was zij bezig met de "ABBALLETTI", zie de poster hieronder.

Als je op het plaatje klikt, krijg je de volledige versie.

 

Christmas Carols in de Schouwburg Haarlem

CHRISTMAS CAROLS

De afgelopen dagen in december 2011 en januari 2012 zong Xandra met een groepje héél speciale mensen originele Christmas Carols tijdens de 'instroom' van bezoekers van de Haarlemse Stadsschouwburg voor de voorstelling 'Scrooge'.

Zo in speciale 19e eeuwse kledij maakte dat een bijzondere indruk!

Pinksterklinken 2012

Het is mei geweest en Pinksteren ligt achter ons. In Haarlem is er nog altijd de traditie om de zaterdag vóór Pinksteren luilak te vieren. De nachtelijke potjesmarkt is een eeuwenoude traditie! Daarom een thema-les over dit bijzondere feest.

De Bloemendaalse krant berichtte er ook over:

Muziekschool bestaat 20 jaar

Voor het 30 jarig bestaan van de Muziekschool Bloemendaal maakte Xandra een tekst op het "Tempus est iocundum" uit de Carmina Burana van Carl Orff. Het heet nu: Taart en Limonade (Tempus est Iocundum)